J.K. Rowling som Barbiedocka

J.K. Rowling har tillsammans med kronprinsessan Victoria, Oprah Winfrey, Tysklands förbundskansler Angela Merkel och tennisesset Kim Clijsters fått den stora äran att återskapas som Barbiedockor. Man skulle kunna säga att Barbiedockan vill få en lite bättre image genom att gestalta dessa framgångsrika (och smarta) kvinnor. Rosa Zeegers, vicepresident på Barbie International säger om dom utvalda att "dom är äkta förebilder för flickor i alla åldrar som förkroppsligar Barbies värderingar". Dockorna är inte till försäljning utan tillverkades för en leksaksmässa i Nürnberg, Tyskland.


J.K. Rowling, kronprinsessan Victoria (väldigt lik drottning Silvia!) och Kim Clijsters.


(bild och källa: Skynews)

Hogwarts té

Adagio Teas är den största och bästa online-tébutiken som säljer det bästa téet från hela världen (det här inlägget är inte sponsrat, jag älskar bara té :))
adagio.com/signature_blend kan du blanda och köpa ditt eget té och det gjorde två Harry Potter fans som skapade fyra olika téer för Hogwarts fyra elevhem. Det låter som en underbar idé men dom verkar inte ha kunnat så mycket om té eftersom deras Ravenclaw té blev rådissat av AdagioTVs tésmakare Zack Luye. Den här veckan har han smakat Slytherin téet som han tyckte betydligt bättre om. Du kan se Ravenclaw recensionen här och Slytherins recension här. Passa även på att leka lite och blanda ihop ditt eget té, det kul, kostar inget och är inget köptvång.Bilder från Wizarding World

Det har dykt upp lite spännande bilder från den pågående upbyggnaden av The Wizarding World of Harry Potter i Orlando, Florida. Det är meningen att parken ska öppnas nångång i vår men det ryktas om att den inte kommer att stå klar förens i juli i år. Här nedan kan du se ett gäng bilder som verkligen ser lovande ut! Längst ner är också två bilder jag glömt lägga upp, det är skisser på hur två av affärerna i Hogsmeade kommer att se ut.

Framsidan av Honeydukes Sweetshop med ett snötäckt tak! På den gula skylten står det "Tricks and Jokes", det måste alltså vara Zonkos affär för skämtartiklar som ligger brevid.


Krogiga skorstenar i Hogsmeade.


Hogwarts!


Ett meddelande från Ministeriet:
"Magi pågår, tålamod uppmanas."


På Wizarding World kommer man att kunna shoppa i Dervish and Banges..


..och fika på Tre kvastar - på riktigt!

(bilder: mugglenet, hpprogs)

Förhandstitt på Deathly Hallows

På DVD:n med extramaterial till Harry Potter och Halvblodsprinsen ska det finnas ett klipp med en teaser trailer till Deathly Hallows. Den fanns inte på min svenska DVD så jag tror att det kanske bara gäller USA eller nåt, eller så har  jag helt enkelt missat den. Som tur är finns Internet och trailern finns upplagd på två sidor, hos Mugglenet och hos harry-potter-7-movie-trailer.blogspot.com/. I dag är det 285 dagar kvar till premiären!

Hermione med blodiga händer kastar en skyddsförtrollning kring sig själv, Harry och en skadad Ron.SPOILER VARNING !!! Strunta i att läsa vidare om du inte läst boken eller vill se trailern för här kommer en synopsis!

I början av trailern sitter David Heyman och David Yates och berättar om hur glada dom är att få jobba med filmen och samtidigt får vi se lite behind the scenes bilder på Daniel och Emma som dansar i tältet, hur det filmas i en skog, Daniel och Emma på kyrkogården och dansande häxor och trollkarlar på bröllopet. Sen börjar själva trailern som hoppar fram och tillbaka mellan klipp då trion blir jagade av Dödsätare i skogen och vistas ute bland mugglare, Harry och Hermione på kyrkogården i Godric's Hollow där dom hittar Ignatius Peverells grav och Harry prata med Ollivander och Griphook i Snäckstugan.

Harry på kyrkogården där han föräldrar finns begravda.

Trailer för Wizarding World

I samband med att finalen av Super Bowl går av stapeln i USA i dag så har en reklamfilm för The Wizarding World of Harry Potter gjorts som reklam under pauserna av matchen. Klippet läckte såklart för länge sen och här nedan kan du se det i sin helhet.

Det är två ungar som får ett brev från en uggla och plötsligt dyker två kvastar upp och dom flyger in i The Wizarding World och får en överblick av parken. Dom blir jagade av en drake och möter självaste Harry Potter och flyger tillsammans med honom in i Hogwarts.

RSS 2.0