Harry Potter Ultimate Edition DVD

I andra DVD nyheter så kan jag berätta att Warner Brothers kommer att låta göra "Ultimate Edition" versioner av alla Harry Potter DVD:er (alla åtta) som kommer att innehålla massor av extra material. De första två Ultimate Edition-versionerna som släpps blir såklart dom första två filmerna; Sorcerer's Stone och Chamber of Secrets. UD-versionerna kommer kosta runt 40 dollar (ca 270 SEK) och kommer att släppas på Blue Ray och vanlig DVD. Hos Mugglnet kan du läsa mer om exakt vilket extra material dom kommer att innehålla.

Harry Potter and the Sorcerer's Stone Ultimate EditionHalf-Blood Prince på DVD

Warner Brothers har tillslut meddelat att Harry Potter and the Half-Blood Prince släpps på DVD den sjunde december i England och dagen efter i USA, i Australien släpps den den 18:e november. Vilket datum som gäller Sverige vet jag inte men det kan inte vara långt emellan.

Såhär kommer den att se ut.


Emmas skoltermin har börjat

Emma Watson skrev ett inlägg på sin hemsida där hon berättade att hon äntligen börjat sina studier och hon dementerade alla rykten som cirkulerat kring hennes val av skola. Som jag tidigare rapporterat så har hon valt att studera litteratur på Brown University i Rhode Island, USA. Här kommer en liten översättning av det hon skrev på sin hemsida:

"...enligt tidningarna så har jag börjat studera på både Columbia och Yale men jag har äntligen anlänt på Brown University och fastän jag skulle önska att jag kunde befinna mig på tre platser samtidigt så ska ni inte tro på allt ni läser! Jag kom hit förra tisdagen och jag har haft en alldeles underbar tid. Jag är så glad över att vara här. Jag har redan träffat en massa fantastiska människor. Min jetlag har gått över och nu vill jag bara att lektionerna ska börja!! Jag hoppas att ni alla mår bra och om ni precis har börjat studera så hoppas jag att det är exakt så som ni har drömt om."

Bilden av Emma är tagen på universitetets välkomstdag, mer bilder av Emma på universitetet finns att se hos Oclumencia.


Wizarding World Update

Den 15:e september kommer det att hållas nån sorts presskonferens angående uppbyggnaden av The Wizarding World of Harry Potter i Orlando, Florida. Tom Felton, som spelar Draco Malfoy, har twittrat om att han kommer att vara där då. Exakt vad det är som kommer att hända vet ingen än, men byggarbetet håller på för fullt.
Bilderna här nedan kommer från brianorndorf.com och är tagna för några dagar sedan. Vill du veta mer om Wizarding World så kan du besöka den officiella hemsidan eller läsa i Harry Potter Nytts arkiv.


Det här kommer att bli Hogsmeade så småningom.

 


Det här ska föreställa Hogwarts.


Också Hogwarts?


Lite rekvisita.

Harry Potter är populär på Guantanamo

Enligt Aftonbladet så gjordes en undersökning om vilka böcker som läses mest av fångarna i Guantanamo fängelset. Resultatet visade att av de 13 500 böcker som finns i Guantanamos bibliotek så var dom sju böckerna om Harry Potter populärast. På andra plats kom Don Quixote och på tredje plats hamnade Barack Obamas självbiografi.

På tal om Obama så uppmärksamade Mugglenet att han nämnde J.K. Rowling och Harry Potter i ett tal för amerikanska skolbarn här om dagen. Talet handlade om uthållighet och han förklarade att Rowlings första Harry Potter bok blev avvisad 12 gånger innan hon fick skriva på kontrakt hos ett förlag. Det är också känt sen tidigare att Obamas döttrar Sasha och Malia är fans av Harry Potter och dom fick turen att besöka inspelningen av Harry Potter and the Half-Blood Prince i London föra sommaren.

Malia och Sasha med pappa Barack.


Berätta om ditt intresse för Harry Potter

När jag publicerade ett inlägg här på bloggen där jag frågade om vilka ni läsare är så var det många som berättade lite om när dom började läsa böckerna osv. och däför tycker jag att ni ska få ta del av mitt lilla "frågaformulär" som jag hade i gästboken på Min Harry Potter sida.
Så för er som vill får ni jätte gärna svara på dessa frågor
:

- Vilken är din favorit bok?
- Vilken är din favorit film?
- Vem är din favorit karaktär?
- Vem är du mest lik av karaktärerna?
- Berätta gärna om hur du upptäckte böckerna!

Här är mina svar:

— Min favorit bok är nog ändå den sista, Harry Potter och Dödsrelikerna. Som jag grät!
Av filmerna gillar jag mest Chamber of secrets och Prisoner of Azkaban.
— Att välja favorit karaktär är ju som att välja vilket barn som är ens favorit barn, men jag gillar, förrutom trion såklart, professor Snape, Sirius Black, professor McGonagall, Rubeus Hagrid, professor Dumbledore och Molly Weasley.

— Jag skulle tro att jag är en blandning mellan Luna Lovegood och proffesor Dumbledore. Luna eftersom hon anses vara konstig men tycker själv hon är normal, hon säger vad hon tycker och står för det. Dumbledore eftersom han är smart och har dålig humor. Sen är Ron och jag lite lika eftersom vi båda är spindelfobiker.

— Jag minns inte när jag började läsa böckerna, det har alltid varit min yngsta lillebror som fått böckerna i födelsedagspresent och jag har lånat dom av honom och läst. Han har förresten inte läst längre än halva Fången från Azkaban. Jag har i alla fall växt upp med böckerna och förälskat mig i hela Harry Potter-universumet. Jag tillhör också den skara som både älskar böckerna och filmerna, som jag för övrigt sett ungefär en miljoner gånger och det lär bli några miljoner gånger till!

Söt bild va? Den kommer från Oclumencia.


Jag har även några bonusfrågor till den som vill:

Vilket elevhem skulle du hamna i? Vilken är din animagus? Har du nån favorit trollformel? Eller favorit citat? Hur många gånger har du läst böckerna och sett filmerna?
Uppdatering: Jag kom på en till: Vilken är din patronus? Om du kommer på nån mer kul fråga så är det bara att säga till så lägger jag upp den!

 


J.K. Rowling skänker sin hand till välgörenhet

Give Tilly A Hand heter en välgörenhetsorganisation vars pengar går till forskning om hjärhinneinflamation. Namnet kommer från 2-åriga Tilly Lockey som tvingats amputera båda sina händer och fötter på grund av en hjärhinneinflamation. Give Tilly A Hand kommer hålla en stor auktion den femte september där kändisars handavtryck kommer att auktioneras ut. Bland dessa stjärnspäckade avtryck finns självklart J.K. Rowling, hon dekorerade sitt ena avtryck med olika Harry Potter relaterade figurer som ni kan se här nedan. För att se alla kändisars avtryck kan ni kika in på den här länken.

Rowlings fina handavtryck.

(källor: mugglenet, givetillyahand, bild: stylefrogcreative)

RSS 2.0