Rowlings stol auktioneras ut

J.K. Rowlings stol i vilken hon skrev dom första två böckerna om Harry Potter finns att köpa på Ebay för högstbjudande. Stolen auktionerades ut redan 2002 men är nu till salu igen. Det högsta budet ligger just nu på 16 600 brittiska pund vilket motsvarar ungefär 204 000 SEK. Alla pengarna för stolen går oavkortat till organistionen Books Abroad. Rowling har själv "smyckat" stolen genom att skriva på den och den nye ägaren får även ett litet brev från Rowling. Du kans se bilder på stolen och läsa brevet på stolens alldeles egna hemsida http://www.theharrypotterchair.com/.

Uppdatering:
Stolen såldes tillslut för omkring 241 000 svenska kronor och endast 20% av intäkterna kommer att gå till Books Abroad.(Bild: Matt Ford, källor: ebay, mugglenet)

Vilka är ni?

Jag skulle gärna vilja veta vilka ni är som besöker den här bloggen! Ni är inte många men antalet spelar ingen roll för det som gläder mig är att jag iaf har nån som kikar in här ibland!
Ni behöver inte skriva vad ni heter om ni inte vill men ni kan skriva typ hur gamla ni är, vart ni bor och av vilket kön ni är, ni får skriva en hel biografi om ni känner för det!
Själv heter jag Sanna, är 19 år, tjej och bor i Södertälje.
Harry Potter stjärna får sitt straff

Jamie Waylett, som spelar Draco Malfoys trogne följeslagare Vincent Crabbe, åkte fast för en månad sen när han och hans vän John Innis stoppades av polisen som hittade åtta påsar cannabis och en kniv i deras bil. Polisen besökte då Jamies hem där dom hittade tio cannabisplantor. Jamie har erkänt  allt från första stund vilket säkert bidrog till han igår fick sitt straff på 120 timmars samhällstjänst istället för fängelse.  Samhällstjänst innebär att han kommer arbeta 120 timmar oavlönat hos nån idéel organistaion eller kyrka. Han har offentligt bett om ursäkt till Warner Brothers och alla Harry Potter fans och säger att han ångrar sig väldigt mycket och kommer att sträva efter att vara en bättre förebild i fortsättningen.


(Källor: telegraph, bbc)

Bästa Harry Potter intervjun...

Kana Matsuda heter den japanska flickan som vann en resa till England för att träffa stjärnorna från Halvbldsprinsen och intervjua dom alla tre. Resultatet blev tre ganska pinsamma och glädjefyllda intervjuer! Tänk vad mycket dom tre får stå ut med...

Daniel Radcliffe

Rupert Grint

Emma WatsonEmma Watson ska studera litteratur

När Emma Watson besökte Late Show with David letterman i början av juli så berättade hon att hon skulle studera i USA men att hon var osäker på vad hon ville läsa. Nu har hon avslöjat i en intevju i tidningen Paste att hon kommer att plugga på Brown University i USA och hon kommer att studera litteratur eftersom hon älskar att läsa. Brown University är ett av åtta universitet i USA som tillhör den så kallade "murgrönsligan" eller Ivy League som det heter. Ivy League universiteten är privata universitet och några av dom bäst ansedda skolorna i USA. Det är inte lätt att bli antagen till Brown men för Emma som hade MVG i alla ämnen var det nog inga problem. Du kan se hennes besök hos Letterman på Youtube.
Emma på 2009 års BAFTA Awards och inspelningen av deathly Hallows.

Klipp från inspelning i London

På Youtube finns ett klipp filmat från inspelningen av Harry Potter and the Deathly Hallows. Jag tror att dom spelar in scenen då Harry, Ron och Hermione försöker ta sig in på Ministeriet bl.a. utklädda tack vare Polyjuice elixir. Klippet finns att beskåda här nedan.
Snäckstugan

Som jag berättat tidigare så var uppbyggnaden av Shell Cottage i full gång i maj. Bilder från själva inspelningen dök upp inte långt efter och det finns mycket intressant att se!
Vi tar det i rätt ordning:

OBS! SPOILERS!
LÄS INTE OM DU INTE LÄST HARRY POTTER OCH DÖDSRELIKERNA ÄNNU!

Det första som händer är att Harry, Ron och Hermione transfererar sig från Malfoys hus till stranden vid Snäckstugan tillsammans med Griphook och Dobby.


Det visar sig att Dobby är död.


Harry vill begrava Dobby utan trollkonster.


Dom stannar i Snäckstugan i några veckor och planerar illdåd.


I Snäckstugan bor Bill Weasley (spelad av Domhall Gleeson) tillsammans med sin fru
Fleur Delacour.


Sen är det dags att ge sig av. Hermione förvandlas till Bellatrix Lestrange tack vare Polyjuice elixiret och hon förändrar Rons utseende med några enkla trollformler.


Sen ger dom sig av till Gringotts, Ron med påhittad identitet, Hermione som Bellatrix och Harry gömmer sig tillsammans med Griphook under osynlighetsmanteln.


(Bildkällor: snitchseeker1, snitchseeker2, oclumencia1, oclumencia2, celebrity-gossip)

Nytt från Deathly Hallows

Så här i Halvblodsprinstider så är det lätt att glömma bort att filmandet av Deathly Hallows är i full gång. För dom som kanske missat det så kommer den sista boken i serien att bli två filmer, en som har premiär 2010 och en 2011, jag har skrivit mer om det tidigare.
   Det har i dagarna dykt upp bilder från inspelningen och bekräftelser på vilka nya skådespelare som ska medverka. Den gladaste nyheten enligt mig är att Bill Nighy kommer att spela trolldomsministern Rufus Scrimgeur, det kan nog bli riktigt bra. David O´Hara kommer att spela Albert Runcorn (som Harry Potter låtsas vara när dom infiltrerar trolldomsministeriet), Rade Serbedzija har bekräftat att han medverkar i Deathly Hallows men inte berättat vilken roll men det gissas att han kommer att spela trollstavsmakaren Gregorovitch.

Bill Nighy har bl.a. medverkat i Pirates of the Caribbean där han spelar Davy Jones.

(Källor: scifiwire, mugglenet)

Recension

Jag tänkte skriva ner min tankar om Harry Potter och Halvblodprinsen, typ som en liten recension. Ni får mer än gärna kommentera och berätta vad ni tyckte om filmen!
OBS! Massor med spoilers! Har du inte sett/läst den än så bör du undvika att läsa!

Jag såg filmen på premiärdagen och som helhet är jag väldigt nöjd med filmen. Jag gick inte besviken ut ur biosalongen utan tyckte att den var bra, absolut bättre än Fenixorden som tyvärr var en stor besvikelse. Det är lättare att minnas sånt som man tycker är lite sämre med saker och ting så vi börjar med det negativa:
    Ska man beskriva boken så skulle jag säga att den handlar om kärlek, halvblodsprinsen och upptäkten av horrokruxerna men i filmen tyckte jag att kärleken och komiken tog över för mycket och överskuggade dom andra två, mer vesäntliga delarna av boken. Därför var det första jag sa efter filmen när jag kommit ut på parkering och låtit tankarna samlas lite var att sagan om Harry Potter är inte nån komedi och tyvärr kändes filmen mest som nån sorts romantisk komedi.


    Jag tycker speciellt det var tråkigt att själva historien om Halvblodsprinsen hamnade i skymundan, inte bara för att filmen faktiskt heter Harry Potter och HALVBLODSPRINSEN, utan också för att jag personligen anser att Snape är böckernas verkliga hjälte och i boken så får vi veta lite mer om hans bakgrund.
    Flera scener som inte finns med i boken hade smidigt placerats in i filmen men den största och mest onödiga enligt mig var attacken mot Kråkboet. Den lades in för att man skulle känna att den mörka sidan blir starkare men den scenen gav mig verkligen ingenting, mer än så kan jag typ inte säga. Andra småsaker var t.ex. att Slughorns utseende inte riktigt stämmer med boken men Jim Broadbent spelar honom alldeles utmärkt, jag tycker dock att en valrossmustach hade satt pricken över i:t! Nya scener lades som sagt till och många togs bort. Självklart kan dom inte överföra varje kapitel in i en två timmar lång film men sånt som jag gärna hade sett var den nye trolldomsministern Rufus Scrimgeur, Bill som blir biten av Greyback, minnet från Voldemorts mamma, "kriget" i korridorerna mellan dödsätare och elever och sist men inte minst Dumbledores begravning! Jag hade hoppats att få sörja Dumbledore och gråta lite, men icke!


    Det sista jag tänker ta upp är "mordet" på Dumbledore. Jag förstår att det är svårt att förmedla en känsla av spänning på bild när Harry är osynlig (som han ju är i boken) och med tanke på det så tycker jag att dom lyckades göra om det ganska bra, men jag hade önskat lite mer action från Harry. För det första hatar han Snape och det känns lite otroligt att han skulle lita på Snape överhuvudtaget när Snape dyker upp och signalerar åt honom att vara tyst, för det andra så skulle "den riktiga Harry" (Harry som vi känner honom från böckerna ;) reagera direkt efter att han sett vad Snape gjorde.

Nu till det jag tyckte var bra med filmen! Även om jag tyckte att komiken tog över för mycket så var själva komedi- och kärleksscenerna riktigt roliga. Dom flesta av oss har nog längtat efter att få se karaktärerna avslappnade och glada i Hogwartsmiljö eftersom det var så lite av det i Fenixorden. Det är allt positivt jag kommer på just nu, haha! Men jag tycker faktiskt inte att det var en dålig film, det kommer alltid finnas nånting att klaga på, scener som måste tas bort och läggas till osv. och som helhet så tyckte jag att det var en riktigt bra och snyggt gjord film, den bästa hittills!


VAD TYCKTE NI?
Var inte rädda för att skriva, ni får skriva lika mycket som jag eller bara en rad, bara ni skriver av er lite, det är jätte skönt att få ur sig allt!

(bilder från: hpdictionary, snitchseeker, lj, spilledpotion)

Nytt klipp ur Harry Potter

MTV har släppt ett underbart litet klipp ur Harry Potter och Halvblodsprinsen. Det utspelar sig på Tre Kvastar där Harry, Ron och Hermione tänker slå sig ner för att dricka lite honungsöl när Ron plötsligt till sin fasa upptäcker att... ja, resten får ni se själva här!Uppdatering: Rottentomatoes bjuder på hela sju klipp att i en spellista som du hittar här!


Premiärbilder från New York

Harry Potter och Halvblodsprinsen hade även premiär i New York igår.


Bonnie Wright (Ginny Weasley), Tom Felton (Draco Malfoy) och Freddy Stroma (Cormac McLaggen).

För er som inte riktigt minns vem Cormac McLaggen är så kan ni kika in på HP-lexicon och läsa på. Klicka på dom små bilderna så blir dom större.

(bilderna kommer från ok och hd)

Half-blood prince-skådespelare mördad

Det här är ett inlägg jag skrev den åttonde juni 2008 på Min Harry Potter sida. Jag har kopierat texten så att ni som inte visste om det kan få läsa det igen.

Den 18-årige skådespelaren Robert Knox hade precis avslutat inspelningen av sin roll som Marcus Belby i Harry Potter and the Half-blood prince. Han hade förlängt sitt kontrakt och skulle få medverka i Harry Potter and the Deathly Hallows men han hann inte leva för att se den dagen... Hans liv togs den 16 maj under ett bråk utanför en bar i Sidcup när han försökte försvara sin bror Jamie. Fyra av hans vänner blev också knivskadade och en hamnade på intensivvård.
    Ungdomsvåldet i England är ett stort problem. Bara under början av 2008 mördades 14 ungdomar och två veckor innan mordet på Robert Knox blev en av hans rugby vänner mördad.
    Daniel Radcliffe och de andra stjärnorna som Robert spelade mot och såg upp till har bett om att få komma på Roberts begravning.

    Robert spelade den magre och nervöse Ravenclaw eleven Marcus Belby som är ett år äldre än Harry. Han blev medlem i Snigelklubben eftersom hans far blev tilldelad Merlinordern, en ära som proffesor Snigelhorn värderade mycket högt.

Jamie och mamman tillsammans Robert Knox längst ut.
Bilden uppe till vänster föreställer Roberts bror Jamie.


Premiärbilder från Harry Potter galanEmma Watson såg fantastisk ut!


Rupert Grint, J.K. Rowling, Emma Watson och Daniel Radcliffe.


Bonne Wright (Ginny Weasley), Evana Lynch (Luna Lovegood), Jessie Cave (Lavender Brown) och Tom Felton (Draco Malfoy).


Helena Bonham Carter (Belatrix Lestrange), Robbie Coltrane (Rubeus Hagrid), Sir Michael Gambon (Prof. Dumbledore), Jim Broadbent (Prof. Snigelhorn) och Alan Rickman (Severus Snape)
.

Lägg märke till att alla skådespelare bar ett vitt armband för att hedra skådespelaren Jamie Knox som medverkade i filmen men som tragiskt nog mördades för ca ett år sen under ett slagsmål. Han spelar Ravenclaw eleven Marcus Belby. Läs mer om det här.
(Klicka på dom små bilderna så blir dom större)

(bildern kommer från mtv och m&c)

Premiär!

I dag hade Harry Potter och Halvblodsprinsen galapremiär i Sverige på Rigoletto i ett regnigt Stockholm. Premiären besöktes inte bara av svenska stjärnor utan även tvillingarna James och Oliver Phelps, som spelar Fred och George Weasley, förärade premiären med sin närvaro, bilder finns att se hos Aftonbladet. Aftonbladet är även den första tidningen i Sverige som recenserat filmen och resultatet var väldigt bra, fyra plus fick den! En lite mer innehållsrik recenssion finns hos BBC, dock på engelska.
Igår hade filmen premiär i London och även där drabbades dom av regnet. Alla filmens stjärnor dök självklart upp och visade upp sig på den våta röda mattan. BBC, SkyNews och WB har lagt upp videointervjuer från premiären och MTV har några bilder.


Tio dagar kvar!

Räknaren här brevid är två dagar efter, det är ju i dag faktiskt bara tio dagar (inte tolv) kvar tills premiären av Harry Potter and the Half-Blood Prince! Yippie! Förvängtingarna är HÖGA, personligen tror jag att det här kommer bli den bästa filmen hittills.
    Jag tänkte upprepa det jag skrev tidigare i dag att om man vill se filmen några timmar tidigare än alla andra så kan man boka biljett på sf.se den 14/7 på Rigoletto i Stockholm dom har nämligen smygprämier på filmen kl. 23:59! Annars börjar den visas runt 12 tiden i resten av Stockholms biografer den 15:e juli. Se till att boka biljett, dom tar slut snabbt!
Bakom kulisserna

Det franska tv programmet "50 Minutes Inside" gjorde ett bakom kulisserna repotage från Half-Blood Prince inspelningen som nu har hamnat på YouTube. Än så länge har ingen lagt upp en textad version då hela repotaget är på franska, men trots det är det absolut värt att titta på! Flera nya klipp dyker upp och vi får bl.a. se hur quidditch inspelningarna går till.Så fort man kommer över hur irriterande det är dom har dubbat filmen så är det faktiskt riktigt kul att se! Väldigt bra bildkvalité är det också.Sen hittade jag ett kort klipp som utspelar sig inne i tvillingarna Weasley's lilla affär.
Dom fem första minuterna!

Dom fem första minuterna av Half-Blood Prince ska gå att se på den här tyska hemsidan! För att kunna se klippet måste man bli medlem först vilket bara tar några minuter (lite svårt när allt är på tyska dock), ett tips är att ni kan fylla i postkod och stad som "13089, Berlin" eftersom man måste bo i Tyskland för att bli medlem. Sen krävs det att du har Windows XP eller Vista för att kunna se klippet, vilket jag inte har (!!!!) så jag kan tyvärr inte se det själv och vet därför inte hur trovärdigt det är. Om/när du har sätt det får du gärna skicka en kommentar och berätta om det verkligen är sant att man kan se de första fem minuterna av filmen!


Nya bilder och klipp

Premiären för Harry Potter and the Half-Blood Prince närmar sig sakta men säkert! Den 15:e juli kommer den finnas uppe på biografer i hela Sverige, för de som vill se den några timmar tidigare än alla andra så har Rigoletto i Stockholm smygpremiär på filmen klockan 23:59 den 14:e juli.

Ett antal nya bilder och videoklipp från Half-Blood Prince har dykt upp under dom senaste dagarna: Nya bilder finns hos Snitchseeker, Myspace har ett klipp från attacken på Kråkboet och iTunes bjuder på ett klipp från när Harry och Dumbledore äntrar grottan.


Tre recensioner av filmen har redan skrivits, den första tror att Half-Blood Prince möjligen blir Oscar nominerad i år! Recensionerna finns att läsa här, här och här (alla på engelska).

RSS 2.0