The Wizarding World of Harry Potter

På Universal Orlando Resort i Florida, USA, pågår bygget för fullt av temaparken som helt går i Harry Potters tecken. The Wizarding World of Harry Potter kommer parken att heta och den förväntas öppna nångång under våren 2010. Under ett besök på The Wizarding World of Harry Potter kommer man att kunna besöka Hogsmeade, Hogwarts och den förbjudna skogen. Man kommer som på ett nöjesfält kunna åka på olika attraktioner och besöka butiker och restauranger för att ta del av trollkarlsvärldens olika läckerheter.

Skiss över hur Hogsmeade kommer se ut.

J.K. Rowling säger på hemsidan att "Planerningarna jag har sett ser otroligt spännande ut, och jag tror inte att fansen kommer bli besvikna". Du kan besöka temaparkens hemsida för att se fler spännande bilder. Sen är det bara att börja lägga undan pengar och börja spara för att nångång ha råd att besöka stället, det tänker jag göra iaf!

Nya posters

Det har dykt upp några högupplösta affischer för Half-Blood Prince. Personligen tycker jag dom är jobbiga att titta på pga. av all fotoshoping, Hermiones bild är värst. Emma Watson är ju redan så vacker att  redigeringen av hennes bild borde inte behöva bli så omfattande som den blivit i det här fallet. Jag minns att affischerna på Herminoe inför premiären av Fenixorden hade blivit rejält redigerade kring bysten men då hade Emma sagt ifrån och man lät hennes bröst vara i fred!
    Men, men - det är ju kul ändå att Warner Brothers entligen kommer med nåt nytt så att vi kan stilla vår abstinens lite!

Första bilden från Deathly Hallows

Det har dykt upp en liten bild från inspelningan av Deathly Hallows som började den 26:e januari (klicka för större bild). Deathly Hallows ska som bekant delas upp i två filmer. Den första delen kommer att ha premiär den 19:e november 2010 och den andra delen har fått ett nytt premiärdatum, den har flyttats från maj 2011 till den 15:e juli 2011.
    Och för att friska upp minnet kan jag påminna om att Half-Blood Prince ju har premiär den 17:e juli 2009.


Half-Blood Prince trailers

Senaste Trailern
Den femte mars släppte Warner Brothers en ny trailer. Den innehåller lite nya scener och klipp. Mugglenet har lagt upp alla länkar till alla olika versioner av trailern här. (Windows, Flash, Quicktime, iPod och HD).
Japanska Trailern

Nån gång efter nyår dök det upp en lite annorlunda version av den officiella trailern i Japan. Kvalitén på videon är inte den bästa, men den är absolut sevärd. Den finns på Youtube.
Officiella Trailern
I början av november, i samband med att Twilight hade premiär, släpptes den officiella Half-blood Prince trailern. Och den är FANTASTISK! Trailern kan du se i en större version här och HD version här. Här finns den i Windows Standard version.
Internationella Trailern
Den internationella trailern dök upp kort efter att premiärdatumet för filmen flyttades från november 2008 till den 17:e juli 2009. Den är jätte bra och du kan se den på Youtube.

Andra Teaser Trailern
Den andra teaser trailern för The Half-blood Prince släpptes i början av augusti. Den är defenitivt bättre än den första där man ju inte fick se nångonting alls. Om du vill ladda ner trailern i HD format så kan du göra det här, annars kan du se den här nedan.

Första Teaser Trailern
Den första teaser trailern för Halvblodsprisen dök upp på Youtube i slutet av juli. Den är inte längre än 23 sekunder lång och består endast av ett ljudklipp, men det är absolut bättre än ingenting!
Harry Potter toppar ännu en lista

USA Today summerade i oktober 2008 dom bäst säljande böckerna under dom senaste 15 åren i en lista, och på topp tio listan finns alla sju Harry Potter böckerna med. Toppar gör Harry Potter och De vises sten. För att se listan i sin helhet klickar du här.
    Robert Atkins och Dan Brown har lyckats sälja bättre än Rowling men dom lyckades inte toppa De vises sten. Stephanie Meyer är det nya stjärnskottet som hamnade i topp 50 listan med sina böcker i Twilight-serien. Hennes böcker påstås kunna slå Harry Potter böckerna i popularitet. En värdig utmanare, visst, men ingen slår J.K. Rowling!


                 Så här ser topp tio ut:
1. Harry Potter and the Sorcerer's Stone
2. Dr. Atkins' New Diet Revolution
3. The Da Vinci Code

4. Harry Potter and the Deathly Hallows

5. Harry Potter and the Order of the Phoenix

6. Harry Potter and the Half-Blood Prince

7. Harry Potter and the Chamber of Secrets

8. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

9. Harry Potter and the Goblet of Fire

10. Who Moved My Cheese?Ingen åttonde bok i Harry Potter serien

J.K. Rowling ställde upp, tillsammans med 13 andra författare, för att hylla att det 2008 var är Läsandets år genom att skriva en kort historia på baksidan av ett vykort. Och vad valde Rowling att skriva om om inte Harry Potter och hans magiska värld! Historien utspelar sig tre år innan Harrys födelse och handlar om James och Sirius som hanmar i lite trubbel med lagen...
    Korten samlades i en bok och såldes för runt £5 och pengarna kommer gå till välgörande ändamål. Dom andra författarna är bl.a. Nick Hornby, Margaret Atwood och Nobelpristagerskan Doris Lessing. I slutet på kortet dementerar Rowling ryktena om att hon håller på med en åttonde bok. Hon skriver "From the prequel I am not working on - but it was fun!" Läs hela Rowlings historia hos Mugglenet.

 


Välkommna!

Här kommer det att dyka upp dom senaste nyheterna och bilderna från dom kommande Harry Potter filmerna.
Även annat kul kommer att publiceras -  så länge det är Harry Potter relaterat!

RSS 2.0